2013 augusztus 23, Természetbarát találkozó - Régészeti Park

Augusztus 23-án pénteken a Százhalombattai Régészeti Park Közösségi Házában tartottuk meg immár hatodik alkalommal a nyárbúcsúztató találkozónkat. Négy órától kezdtek szivárogni a túratársak. Munkanap volt, de még a következő nap is, az augusztus 20-a környéki munkanap áthelyezés miatt. Az is igaz, hogy a társaság nagyobbik részét ez nem érintette, hiszen már a szakosztály nagyobbik fele a nyugdíjasok táborából kerül ki. Gelencsér Misi főszakácsunk ezúttal sült malaccal rukkolt elő, otthon készítette el, mivel a Régészeti Park területén nincs lehetőség sütésre. A férfi turistatársak hozták az italokat, a hölgytagjaink finom, házi süteményeket készítettek. Csendes, meleg idő volt, igazi nyári estét töltöttünk el együtt.

A létszámra igazán nem lehetett panasz, hiszen közel 50-en jöttünk össze. Négy óra körül elkezdtek szállingózni a turistatársak. Elhelyeztük a padokat, asztalokat, az egyiket kineveztük süteményes pultnak. Öt órára megérkezett a három tálca sült malac, Misi és Kovi által elegánsan feldíszítve. Mind többen sóvárogva nézték a szeleteket, így nem vártunk tovább, megkezdődött a tálalás. A vacsora alatt két eseményt lehet megemlíteni. Az egyik, Ibolya és Ági a többiek nevében megköszönte a szakosztályvezető 9 éves munkáját, ajándék kíséretében. A másik momentum a szakosztályvezető beszámolója volt az eltelt félévről, a következő túrákról. Természetesen szó esett a szakosztály anyagi helyzetéről is, mely szerencsére igen stabil. Szó volt a júliusi Nyugat-Tátrai jutalomtúráról is, mely vendéglátóinknak köszönhetően ismét jól sikerült. Elképzelhető, hogy jövőre még egyszer elmegyünk a chata Baranecbe. Megemlítésre került továbbá, hogy a Szakosztály 70 tagja rendelkezik valamelyik minősítési fokozattal, jelen pillanatban 1 fő kiváló, 8 fő érdemes, 3 fő arany, 23 fő ezüst, 35 fő pedig a bronz fokozatig jutott el! Az Országos Kék Túra útvonalát ezidáig 9 fő teljesítette, a Pest Megyei Piros útvonalát négyen járták be. A szakosztályvezető felhívta a figyelmet az egyéni túranapló vezetésére, valószínűleg év végén páran tovább tudnak majd lépni a ranglétrán.

A vacsora után 1 üveg vörös borral köszöntük meg Misi munkáját, és a felajánlott 40 kg-os mangalica malacot. Repeta természetesen volt, de még így is megmaradt majd harmada a malacsültnek. Nem ment veszendőbe ez sem, mivel szétosztásra került a maradék étel. A malacsülthöz elfogyott 6 kg lipóti friss kenyér is, valamint a szakácsunk által hozott finom savanyúság. Az este beszélgetéssel folytatódott. 9 óra után elkezdtünk szedelőzködni, összepakoltunk. Egy kis éneklés még belefért az estébe. Jól sikerült a nyárbúcsúztató összejövetelünk, szép számmal jöttek el a turistatársak. Köszönet a finom sültért az örökös címmel felruházott szakácsainknak, Gelencsér Misinek, Kovi Pistinek! Egy hét múlva gyalogtúra következik, augusztus 31-én a Bükk hegységet keressük fel.




Ugrás az elsőre

(A mellékelt képek Muskovics András (MA), Szabó Zsolt (SzZs) felvételeiből kerültek kiválasztásra)

Muskovics András
szakosztályvezető


© 2006-2024 természetbarátok.hu